Få hjälp i hemmet

Om man har en medfödd funktionsnedsättning, något funktionshinder eller om man drabbas av det genom en olycka eller sjukdom kan man behöva lite hjälp i vardagen. Det kan ofta vara jobbigt nog att drabbas. Att sköta hem och hushåll kan vara både fysiskt och psykiskt jobbigt när livet inte längre är som tidigare. Man kanske inte kan utföra alla sysslor rent fysiskt längre. Om man har en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder finns det dock hjälp att få.

[IMAGE=dignBZfnOmgW.jpg]

Hjälp vid en flytt

[IMAGE=bgUpEcbUXudP.jpg]

Om man drabbas av en funktionsnedsättning eller liknande kanske man inte kan bo kvar i sin gamla bostad. Det kan finnas trappor, trösklar eller liknande som inte längre är så lätta att hantera. Att börja flyttpacka och städa är dock inte helt lätt. Då finns det företag som hjälper till. Många gånger kan anhöriga hjälpa till med packning, och sedan anlitas ett flyttföretag för att bära och transportera sakerna. När det sedan är dags att städa anlitas ett företag som flyttstädning varberg och de ser sedan till att den gamla bostaden blir ren. Om hyresvärd eller liknande skulle ha något att klaga på gör de om städningen kostnadsfritt.

Bidrag vid funktionsnedsättning

Om man har en funktionsnedsättning kan man ansöka om en del bidrag från Försäkringskassan och det kan underlätta en hel del ekonomiskt. Mediciner och andra hjälpmedel kan kosta en del. Måste man dessutom ha lite assistans i vardagen kan det också kosta. Om man inte har möjlighet att arbeta heltid, eller kanske inte kan arbeta alls blir situationen genast mer ansträngd. Att kanske gå från ett heltidsarbete till att bara få lite pengar i bidrag kan ofta vara mycket jobbigt både fysiskt och psykiskt.

Hjälp med vardagen

Det finns en hel del hjälp att få i vardagen oavsett om man har en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder. Det kan handla om att man får hjälp med tvätt och städning, om hjälp med matlagning eller om att man får lite assistans på promenaden. Om man inte har möjlighet att sköta sin hygien själv kan man också få hjälp med det. Genom assistansen kan man få möjlighet att bo kvar hemma även om man har en lite kraftigare funktionsnedsättning. Det finns möjlighet att få mycket hjälp eller bara lite. Vissa kanske bara önskar få matportioner lämnade för att de helt enkelt inte orkar laga så mycket mat.

När hjälpen dras in

Då och då händer det att hjälp och assistans dras in. Det finns helt enkelt inte pengar eller så tycker man att en person inte har behov av all den beviljade assistansen. Det här kan medföra att den drabbade personen får överklaga till flera olika instanser och annat för att kunna få hjälp. Det här kan vara mycket ansträngande och svårt att göra själv.