Att arbeta när man har funktionshinder

Alla personer behöver tjäna pengar på ett eller annat sätt. I många fall kan man som funktionshindrad eller om man har en funktionsnedsättning få olika former av bidrag men det kan trots allt vara roligt eller skönt att ha något att göra, i alla fall under de dagar man orkar. Många tror att man inte kan arbeta om man har en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder. Det är dock inte helt sant. Vissa arbeten kan vara svåra eller olämpliga medan andra går alldeles utmärkt att utföra.

[IMAGE=cGa2L6cO78JW.jpg]

Arbeta med bilar

[IMAGE=e1D3bxboVGmW.jpg]

Även om man har en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder kan det vara fullt möjligt att köra bil och att arbeta med dem. När det gäller billyftar och liknande kan man ställa in dem så att de passar den som ska arbeta med bilen. Det innebär att man också kan arbeta med bilar om man sitter i rullstol till exempel. Om man har ett fysiskt funktionshinder kan det till en början vara svårt att göra tyngre lyft och att göra flera saker samtidigt men det är i regel en vanesak.

[IMAGE=cWqEWudmqCil.jpg]

Andra yrkesområden som fungerar

Det finns också en hel del andra yrken som fungerar om man har en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder. Att arbeta i affär går i regel bra, lika så att arbeta med olika kontorsuppgifter. Det kan också gå att arbeta som kock eller på annat sätt syssla med matlagning. Om man sitter i rullstol bör dock bänkarna vara lagom höga, annars kan problem uppstå.

När det gäller arbetet är det inte alltid precis lika viktigt vad man gör, utan huvudsaken är att man får komma ut och träffa andra människor och kanske får möjlighet att tjäna lite extra pengar. Om man söker efter lediga jobb i Malmö kan det vara klokt att ha de här sakerna i åtanke. Man bör inte låta sig tyngas ner av sitt funktionshinder. Man är inte lika med sin funktionsnedsättning; ju mer man lär känna den, desto fler arbetsuppgifter kan man i regel utföra.

Ridlärare med funktionshinder

Om man har ett funktionshinder går det alldeles utmärkt att hålla på med hästar. Det finns till exempel ryttare som tävlar på hög nivå med bara en arm, med bara ett ben eller rent av helt utan ben. Man lär sig helt enkelt att samarbeta med hästen på andra sätt. Som ridlärare rider man ofta inte själv, men däremot lär man ut hästkunskap och ridning från marken. Det betyder att man antingen kan stå eller kanske sitta i en rullstol under tiden man håller i ridlektioner. Bara en sådan sak som att man har en funktionshinder kan sporra både barn, ungdomar och andra vuxna. Man kan faktiskt syssla med det man gillar även fast kroppen inte fungerar som hos alla andra.