Fritidsaktiviteter är viktigt för alla

Det är viktigt för alla människor att kunna ägna sig åt aktiviteter som känns roliga och som ger ett mervärde. Fritidsaktiviteter är bra för allas välmående, inklusive personer som har en funktionsnedsättning. Funktionsnedsättningar kan se väldigt olika ut och det viktiga är att hitta aktiviteter som passar för just dig och som du tycker är trevliga. Att plantera, odla och påta i en trädgård är en fritidsaktivitet som många tycker ger mycket. Det är också något som går att göra hemma. På wexthuset.com finns massor med olika fröer att beställa om du vill testa på odling. Det går att odla på flera olika sätt och på wexthuset.com hittar du allt du kan tänkas behöva för att komma igång med odlingen, oavsett om du ska odla på en balkong eller i en trädgård. Om du är nybörjare på odling och plantering kan du även få matnyttig information på wexthuset.com.

Odla tillsammans med någon likasinnad

Att odla är en bra fritidssysselsättning men det är även bra för hälsan i stort, speciellt att vara utomhus och odla. Det är stärkande för både kropp och själ att hålla på med växter. Om du dessutom påtar i en trädgård får du bra vardagsmotion. Det viktiga när det kommer till odling är att du inte börjar i för stor skala, utan trappa hellre upp när du har blivit mer bekväm och fått tillräckligt med kunskap. Det kan vara trevligt att odla tillsammans med någon. Om du har en funktionsnedsättning som är ett hinder för vissa saker kan du försöka hitta en likasinnad person att odla tillsammans med.

Ta hjälp med att hitta rätt fritidsaktivitet

Oavsett om du gillar odling eller inte är det viktigt att hitta en fritidssysselsättning som känns givande. Utgå ifrån dina behov och dina förutsättningar när du ska hitta en bra aktivitet. Fundera över vad du kan tänka dig att göra och testa sedan lite olika aktiviteter tills du hittar något roligt. Ta hjälp av personer i din närhet när du ska hitta bra aktiviteter. Våga även be om hjälp för att kunna utföra aktiviteten om det behövs.