När du blir äldre blir världen yngre

Allteftersom vi blir äldre kan det kännas som om världen krymper. Ny teknik, ny filosofi och andra sätt att hantera saker blir del av en vardag vi inte riktigt känner igen. Dessutom kan du som blir äldre drabbas av rörelseinskränkningar och funktionshinder. Men hur blir livet enklare?

Det finns mycket du kan göra för att hålla dig ajour med vad som händer runt omkring dig. Du kan lyssna på nyheter och gå med i en ny digital kurs för att ta reda på hur den senaste mobiltelefonen fungerar. Men framför allt måste du vilja och vara nyfiken på samhällets förändringar. Samtidigt vet de flesta att livet som pensionär inte alltid är enkelt. Många lever på mycket lite pengar och får nya läkare varje gång de känner av krämpor – något som också känns av i plånboken. Idag hittar du som är äldre dock en och annan pensionärsrabatt hos olika hemsidor och företag som du kan dra nytta av både när du shoppar men också när du behöver ett nytt elavtal med mera.

Blogg för pensionärer

Jajamän, det är inte bara unga som bloggar om allt möjligt intressant (och ointressant). Idag finns det även nyfikna och riktigt mogna människor som ger sig i kast med att starta bloggar och inte bara berätta om sina liv utan också för att lära andra äldre personer hur man kan tänka när man börjar bli gammal och världen krymper.

Håll dig frisk

Som äldre är det lättare att bli sjuk och råka ut för rörelseinskränkning och även att bli funktionshindrad. Det viktigaste du kan göra är att hålla dig frisk, träna och äta hälsosamt. Gå ihop ett gäng pensionärer eller var noga med att cykla till affären. Överansträng dig inte men var noga med att röra på dig. Och du – var så glad som möjligt.